Un
Hammadde deposundaki un giriş ünitesinden verilen unlar, helezonik sistemle yukarıya taşınır.
Eleme
Helezonla elektronik kantarla eleme makinesine gelen un elenerek hem spesifik yüzeyi arttırılmış olur hem de eğer varsa yabancı maddeler (jüt, akar v.s.) ayrılmış olur.
Yoğurma
Eleme makinesinden yoğurma kazanına alınan una diğer bileşenler eklenip mikserde yoğrularak hamur elde edilir.
Kesme Tartma
Hammaddelerin mikserde karıştırılmasıyla oluşan hamur, istenilen ekmek gramajına göre kesme – tartma makinesinde kesilir
Ara Dinlendirme
Yuvarlak şekil verilen hamurlar ara dinlendirme işlemine tabi tutulur.Şekil Verme : Kesilen hamur konik çevirme makinesinde yuvarlatılarak şekil verilir.
Pasalara Dizilme
Ara dinlendirmeden sonra hamurlara son şekli verilerek pasalara dizilirler.
Fermantasyon
Pasalara dizilen hamurlar fermantasyon bölümüne alınır. Sıcaklık ve nem oranı ayarlanarak hamurlar fermantasyona bırakılır.
Pişirme
Fermantasyon odasında gelişen hamurlar pişirilmek üzere tünel fırına alınırlar. Tünelin girişinde bıçakları atılan ekmekler bantlı sistemle alınarak yaklaşık 250C’de pişirilir.
Soğutma
Pişirilen ekmekler tünelin çıkışındaki soğutma bandına gelir ve kasalanır
Sevkiyat
Zamanında Teslimat Yapıyoruz